Skip to main content

Bedrijfsgroei met respect voor bestaande waarden

Doorheen de jaren trad Sufina meermaals op als investeringspartner. Hierbij dragen we respect voor de bestaande bedrijfswaarden steeds hoog in het vaandel, met een gezonde en langdurige groei als primaire doelstelling. Ons divers portfolio omvat momenteel voornamelijk ondernemingen binnen de bouw- en vastgoedsector en de energiemarkt, niettegenstaande onze ambitie om een ruime markt aan te spreken.

scroll

Huidige investeringen

VMG-De Cock

VMG-De Cock is sinds 1988 een gevestigde waarde in de bouwsector. Voornamelijk actief binnen de driehoek Gent–Antwerpen–Brussel specialiseert het bedrijf zich in industrie-, utiliteits- en kantoorbouw, alsmede in de renovatiemarkt via openbare aanbestedingen.

Sinds 1996

vmgdc.com
VMG-De Cock
Sels Villabouw

Sels Villabouw realiseert exclusieve nieuwbouwwoningen en renovaties. Het bedrijf werd in 1968 opgericht door Guy Sels en in 1998 volledig overgenomen door zijn schoonzoon Tom Hendrickx. De kmo verkreeg zijn huidige structuur via een managementbuy-out waarbij Tom Hendrickx opnieuw deel uitmaakt van het aandeelhouderschap.

Sinds 2012

sels.be
Sels Villabouw
7C Solarparken

7C Solarparken legt zich toe op het ontwerpen, vervaardigen en uitbaten van zonnepanelen- en PV-parken. De Vlaamse zonne-energiegroep ging in 2013 op zoek naar nieuwe investeerders voor een verdere expansie in Duitsland en is intussen beursgenoteerd.

Sinds 2013

solarparken.com
7C Solarparken
Anglo Parts

Anglo Parts specialiseert zich in de distributie van onderdelen voor Britse klassieke automerken zoals MG, Triumph, Jaguar en Austin Healey. Daarnaast is het bedrijf leverancier van talloze accessoires voor deze classic cars.

Sinds 2014

angloparts.com
company headerimg Anglo Parts
Winsol

Winsol biedt totaaloplossingen voor elke woning. Het 100% Belgische bedrijf produceert ramen en deuren, zonwering, garagepoorten, rolluiken en terrasoverkappingen. Bij een management buy-out in 2017 nam Sufina een meerderheidsbelang.

Sinds 2017

winsol.be
Winsol Ardooie
De Groote Wegmarkeringen

In 2018 fuseerden Wegmarkeringen De Groote uit Deinze en De Groote Gaston uit Merelbeke om samen De Groote Wegmarkeringen te vormen: de specialist en marktleider op het vlak van wegmarkeringen en belijning in België. De twee bedrijven ontstonden 50 jaar geleden door het splitsen van het toenmalige familiebedrijf. Sufina ondersteunde de eenmaking.  

Sinds 2018

wegmarkeringen.be
De Groote Wegmarkeringen
Aluform

Aluform is toonaangevend in het ontwerpen, produceren en plaatsen van aluminium en full-glass balustrades voor de professionele en residentiële markt. In 2019 begeleidde Sufina de familiale opvolging binnen het bedrijf. 

Sinds 2019

aluform.be
Aluform
World of Tents

World of Tents is de groep boven drie bedrijven, actief in de ontwikkeling, productie en verkoop van tenten. Alpinter is een wereldspeler in de humanitaire sector, Autentic is een nieuw merk van premium camping tenten, Alpino is het heritage merk in de groep, actief sinds 1959 als Belgische producent van tenten voor trekking en scouting.

Sinds 2021

worldoftents.group
World of Tents

Gerealiseerde investeringen

VAB Rijscholen

VAB Rijscholen, voorheen bekend als Baert Rijscholen en VRG Rijscholen, bestaat uit een groep rijscholen die opgericht werd door Karel Moortgat. In 2009 nam bijstandsgroep VTB-VAB de rijscholen over.

Actief als aandeelhouder tot: 2009

vab.be
VAB Terugkommoment
ITB Group

ITB is actief in elektrische installaties en onderhoud in Vlaanderen en Brussel. De groep treedt voornamelijk op als onderaannemer voor grote bouwbedrijven en werd in 2016 onderdeel van de Franse groep Vinci.

Actief als aandeelhouder tot: 2016

itb-group.nl
ITB Group
Carbobois

Carbobois is de Europese marktleider op het vlak van de verdeling van houtskool en aanverwante producten naar de professioneel markt.

Actief als aandeelhouder tot: 2010

 

carbobois.com
Carbobois